Randers Bykor logo

Du er her: Home > Velkommen > Randers Bykor > Dirigenten

dk gb

Randers Bykor - Dirigenten

Niels_Batrup.jpg

Niels Bastrup

Niels Bastrup har siden 2012 været fast dirigent for Randers Bykor. Med Randers Bykor har han opført flere store værker for kor og orkester heriblandt Faurés Requiem, Haydns “Orgelsolomesse” og Bachs kantate nr. 140 “Wachet Auf” samt John Stainers “The Crucifixion” for kor og orgel. Koret har desuden opført flere af Niels Bastrups egne kompositioner og arrangementer, heriblandt “Nat Turen” med tekst af Morten Nielsen.

Niels Bastrup skal til september 2017 dirigere et kor på flere hundrede sangere i forestillingen “Watermusic” på Randers Havn med musik af Oh Land, der også medvirker som solist.

Randers Bykor medvirker sammen med mange andre af byens kor i forestillingen, der er et af de stort anlagt “fuldmåneprojekter” i kulturhovedstadsåret. Det bliver anden gang Niels Bastrup skal stå på podiet i en stor musikbegivenhed, som samler kor fra hele Randers. Første gang var i 2015, hvor et kor på 170 sangere opførte “Frans af Assisi” på Værket med orkester og solister.

Ved siden af sit virke som dirigent er Niels Bastrup er orkesterchef for symfoniorkestret Orkester MidtVest og underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i fagene musikteori og musikhistorie. Han er desuden arrangør af musik for bl.a. landsdelsorkestrene.

Niels Bastrup har studeret korledelse ved Søren Birch på Det Jyske Musikkonservatorium og orkesterdirektion ved Jørgen Fuglebæk under DAM.