Randers Bykor logo

Du er her: Home > Velkommen > Randers Bykor > Dirigenten

dk gb

Randers Bykor - Dirigenten

Niels_Bastrup_100X140.jpg

Niels Bastrup

Niels Bastrup blev ansat som dirigent for Randers Bykor i efteråret 2012. Niels har tidligere  været dirigent for Højbjergkoret (2008-10), hvor han har dirigeret værker som Händels Messias (uddrag) og John Stainers “The Crucifixion” for kor, orgel og solister. Desuden har Højbjergkoret uropført nogle af Niels Bastrups egne kompositioner og arrangementer heriblandt “Nat Turen” med tekst af Morten Nielsen. 

Niels Bastrup har studeret korledelse ved Søren Birch på Det Jyske Musikkonservatorium samt ved Jørgen Fuglebæk, Erling Kulberg og Niels Nørgaard på Aarhus Universitet. Han har desuden studeret ved University of Missouri, hvor han var medlem af universitetskoret Chamber Singers.  

Foruden at dirigere underviser Niels ved Det Jyske Musikkonservatorium i musikteori og musikhistorie samt i musikteori ved Vestervig Kirkemusikskoles Aarhus-afdeling. Niels er desuden aktiv som arrangør af musik for orkester blandt andet for Sønderborg Symfoniorkester, og han har også arrangeret for Aarhus Symfoniorkester og Sigurd Barrett.

Niels Bastrup er desuden orkesterchef for Orkester MidtVest.

Som musikformidler har Niels optrådt i mange forskellige sammenhænge. Han har blandt andet været konferencier ved Aarhus Symfoniorkesters skolekoncerter ligesom han har holdt forelæsninger ved Folkeuniversitetet.