Randers Bykor logo

grangren.gif

Julekoncert med Randers Bykor

December 2016

Randers Bykor har til dette års julekoncert sammensat et spændende program, der både byder på nye klange og trækker på traditionen! Det nye kommer blandt andet til udtryk i Michael Bojesens melodiske "Luk julefreden ind" og engelske Will Todds klangfulde "My Lord has come". Det gamle repræsenteres ved musik af J.S. Bach, nærmere bestemt uddrag af hans berømte "Wachet auf" kantate. Herfra synges blandet andet koralen "Zion hört die Wächter singen", der er kendt for sin karakteristiske, iørefaldende instrumentalmelodi som modstemme til salmen. Programmet byder desuden på nye, flotte arrange- menter af traditionelle julesalmer.

Randers Bykor

Randers Bykor er et amatørkor med ca. 60 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med Randers Kammerorkester og symfoniorkestrene i både Aarhus og Aalborg ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Brahms Requiem i Aarhus i 2014. Randers Bykor giver ca. 6-10 koncerter årligt og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens kirke, senest i en koncert med Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har været på koncertrejse til London, Canada, USA, Italien og senest Polen i 2015. I 2013 opførte Randers Bykor værket Frans af Assisi - Guds gøgler, et musicaloratorium om Frans af Assisi, ved to kirkekoncerter i Assisi. Samme værk opførte koret i oktober 2015 på Værket i Randers i en stor Korby Randers-opsætning med 150 korsangere og professionelle solister og orkester. I 2017 er Randers Bykor en central medspiller i kulturbegivenheden Watermusic med musik af Oh Land, der afvikles på havnen i Randers d. 2.-3. sep. som et af de tolv fuldmåne-projekter i kulturhovedstadsåret.

Niels Bastrup, dirigent

Randers Bykor dirigeres af Niels Bastrup (f. 1980), som tiltrådte stillingen i 2012. Han har studeret korledelse hos Søren Birch på Det Jyske Musikkonservatorium samt hos Jørgen Fuglebæk, Erling Kulberg og Niels Nørgaard på Aarhus Universitet. Han har også studeret på University of Missouri, hvor han var medlem af universitetskoret Chamber Singers. Med Randers Bykor har Niels Bastrup bl.a. opført John Stainers The Crucifixion og værket Frans af Assisi med prof. solister og prof. Orkester samt Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har ved flere lejligheder opført Niels Bastrups egne kompositioner og arrangementer. Niels Bastrup er desuden orkesterchef for Orkester MidtVest og underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i musikteori og musikhistorie.