Randers Bykor logo

Du er her: Home > Velkommen

dk gb

Velkommen til Randers Bykor

Billede af Randers Bykor

 

 Jubilæumskoncert med Mendelssohn og Gade


Elsebeth Dreisig, sopran 

Søren Birch, dirigent

Midtjysk Kammerkor, Randers Bykor, Kor 72

I anledningen af kulturhovedstadsåret 2017, 200-året for N.W. Gades fødsel og 500-året for Reformationen afholder Orkester MidtVest en koncertrække med værker fra for orkester, kor og sopransolist. Koncerterne afholdes i Viborg Domkirke, Sct. Peders Kirke i Randers og i Holstebro Kirke, og du inviteres hermed til at spille med!

 Programmet består af Gades gennembrudsværk - hans storslåede opus 1 - Efterklange af Ossian, to større værker af Mendelssohn: Hear My Prayer og Salme 42; samt en reformationssalme, Vor Gud han er så fast en borg, i et nyt arrangement lavet af Søren Birch med støtte fra Statens Kunstfond.

 Solisten er en af Danmarks bedste sopraner, Elsebeth Dreisig, og dirigenten er Søren Birch, som har dirigeret talrige koncerter med kor og orkester, og som desuden er en garvet musikpædagog med mange års erfaring som underviser på konservatoriet.


 

Randers Bykor

Randers Bykor er et amatørkor med ca. 60 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med Randers Kammerorkester og symfoniorkestrene i både Aarhus og Aalborg ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Brahms Requiem i Aarhus i 2014. Randers Bykor giver ca. 6-10 koncerter årligt og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens kirke, senest i en koncert med Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har været på koncertrejse til London, Canada, USA, Italien og senest Polen i 2015. I 2013 opførte Randers Bykor værket Frans af Assisi - Guds gøgler, et musicaloratorium om Frans af Assisi, ved to kirkekoncerter i Assisi. Samme værk opførte koret i oktober 2015 på Værket i Randers i en stor Korby Randers-opsætning med 150 korsangere og professionelle solister og orkester. I 2017 er Randers Bykor en central medspiller i kulturbegivenheden Watermusic med musik af Oh Land, der afvikles på havnen i Randers d. 2.-3. sep. som et af de tolv fuldmåne-projekter i kulturhovedstadsåret.

 

Niels Bastrup, dirigent

Randers Bykor dirigeres af Niels Bastrup (f. 1980), som tiltrådte stillingen i 2012. Han har studeret korledelse hos Søren Birch på Det Jyske Musikkonservatorium samt hos Jørgen Fuglebæk, Erling Kulberg og Niels Nørgaard på Aarhus Universitet. Han har også studeret på University of Missouri, hvor han var medlem af universitetskoret Chamber Singers. Med Randers Bykor har Niels Bastrup bl.a. opført John Stainers The Crucifixion og værket Frans af Assisi med prof. solister og prof. Orkester samt Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har ved flere lejligheder opført Niels Bastrups egne kompositioner og arrangementer. Niels Bastrup er desuden orkesterchef for Orkester MidtVest og underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i musikteori og musikhistorie.