Randers Bykor logo

Du er her: Home > Velkommen

dk gb

Velkommen til Randers Bykor

Billede af Randers Bykor

 

Randers Bykor

Randers Bykor er et blandet voksenkor med ca. 60 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med Randers Kammerorkester og symfoniorkestrene i både Aarhus og Aalborg ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Ein Deutsches Requiem af Brahms i Aarhus i efteråret 2014. Desuden giver Randers Bykor koncerter i lokale by- og landsbykirker og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens kirke. Koret har været på koncertrejse til Canada, USA, London, Italien og Polen.

Vores seneste udlandsrejse gik i efteråret 2015 til Krakow i Polen, hvor vi opførte Tommy Jervidal og Tove Linds musicaloratorium Frans af Assisi- Gud Gøgler i tre kirker.  Lige før afrejsen blev værket opført i en Korby Randers-opsætning på Værket med professionelt orkester, 200 korsangere og professionelle solister. Koret havde koret stor succes i Polen og fik megen anerkendelse for opførelserne. (Se Firklang December 2015)

Sammen med vokalgruppen Harperne, professionelle danske solister og musikere rejste Randers Bykor i oktober 2013 på en koncerttur til Italien, hvor værket denne gang med den engelske titel "Francis of Assisi - God's Troubadour igen med stor succes og megen anerkendelse blev opført to gange i San Rufino Katedralen i Assisi, den by, hvor hovedpersonen levede for 800 år siden. (Se Firklang December 2013)

I efteråret 2011 og vinteren 2012 opførte koret i eget regi med professionelle solister og musikere med stor succes samme værk i Sct. Mortens Kirke i Randers, Ribe Domkirke og Silkeborg Kirke. (Se Firklang April 2012)

På koncertrejsen til London i oktober 2010 gav koret en koncert i den Danske Kirke og i samarbejde med Esterhazy Singers en koncert i kirken St. Sepulchre-without-Newgate. I Randersugen i august samme år var det engelske kor med til korets koncert i Sct. Mortens kirke.

Randers Bykor er en aktiv del af sammenslutningen Korby Randers og har i dette regi været med til at opføre bl.a. Jesus Christ Superstar, Chess og Hør Lyset.

Randers Bykor har siden 2012 været under ledelse af Niels Bastrup, som også underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium, og er orkesterchef for Orkester MidtVest.