Randers Bykor logo

Du er her: Home > Velkommen

dk gb

Velkommen til Randers Bykor

Billede af Randers Bykor

Sommerkoncert i Randersugen

Lørdag d. 20. august kl. 10.30 i Sct. Mortens Kirke

Randers Bykor med solist og strygerensemble

Program og billetsalg, se mere her

Randers Bykor

Randers Bykor er et blandet voksenkor med ca. 60 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med Randers Kammerorkester og symfoniorkestrene i både Aarhus og Aalborg ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Ein Deutsches Requiem af Brahms i Aarhus i efteråret 2014. Desuden giver Randers Bykor koncerter i lokale by- og landsbykirker og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens kirke. Koret har været på koncertrejse til Canada, USA, London, Italien og Polen.

På koncertrejsen til London i 2010 gav koret en koncert i den Danske Kirke og i samarbejde med Esterhazy Singers en koncert i kirken St. Sepulchre-without-Newgate

I efteråret 2011 og vinteren 2012 opførte koret i eget regi med professionelle solister og musikere med stor succes Tommy Jervidal og Tove Linds musicaloratorium "Frans af Assisi, Guds Gøgler" i Sct. Mortens Kirke i Randers, Ribe Domkirke og Silkeborg Kirke. Se Firklang April 2012

Sammen med vokalgruppen Harperne, professionelle danske solister og musikere rejste Randers Bykor i oktober 2013 på en koncerttur til Italien, hvor værket denne gang med den engelske titel "Francis of Assisi - God's Troubadour igen med stor succes og megen anerkendelse blev opført to gange i San Rufino Katedralen i Assisi, den by, hvor hovedpersonen levede for 800 år siden. (Se Firklang December 2013)

Randers Bykor er en aktiv del af sammenslutningen Korby Randers og har i dette regi været med til at opføre bl.a. Jesus Christ Superstar, Chess og Hør Lyset. I efteråret 2015 opførte koret i en stor Korby Randers-opsætning med professionelt orkester, 200 korsangere og professionelle solister igen Frans af Assisi - Guds Gøgler ved to koncerter på Værket i Randers. Umiddelbart efter disse koncerter rejste koret til Krakow, Polen for at opførte værket i tre af byens store kirker. Også her havde koret stor succes og fik megen anerkendelse for opførelserne. (Se firklang December 2015)

Randers Bykor har siden 2012 været under ledelse af Niels Bastrup, som også underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium og er orkesterchef for Orkester MidtVest.