Randers Bykor logo

Billede af Randers Bykor

Randers Bykor ønsker alle et

Godt Nytår!

Året 2017 kommer til at byde på mange spændende koncerter for Randers Bykor!

Der vil løbende blive informeret på siden om, hvilke koncerter der arbejdes med.

Randers Bykor

Randers Bykor er et amatørkor med ca. 60 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med Randers Kammerorkester og symfoniorkestrene i både Aarhus og Aalborg ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Brahms Requiem i Aarhus i 2014. Randers Bykor giver ca. 6-10 koncerter årligt og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens kirke, senest i en koncert med Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har været på koncertrejse til London, Canada, USA, Italien og senest Polen i 2015. I 2013 opførte Randers Bykor værket Frans af Assisi - Guds gøgler, et musicaloratorium om Frans af Assisi, ved to kirkekoncerter i Assisi. Samme værk opførte koret i oktober 2015 på Værket i Randers i en stor Korby Randers-opsætning med 150 korsangere og professionelle solister og orkester. I 2017 er Randers Bykor en central medspiller i kulturbegivenheden Watermusic med musik af Oh Land, der afvikles på havnen i Randers d. 2.-3. sep. som et af de tolv fuldmåne-projekter i kulturhovedstadsåret.

Niels Bastrup, dirigent

Randers Bykor dirigeres af Niels Bastrup (f. 1980), som tiltrådte stillingen i 2012. Han har studeret korledelse hos Søren Birch på Det Jyske Musikkonservatorium samt hos Jørgen Fuglebæk, Erling Kulberg og Niels Nørgaard på Aarhus Universitet. Han har også studeret på University of Missouri, hvor han var medlem af universitetskoret Chamber Singers. Med Randers Bykor har Niels Bastrup bl.a. opført John Stainers The Crucifixion og værket Frans af Assisi med prof. solister og prof. Orkester samt Faurés Requiem og Haydns Kleine Orgelsolomesse med solist og strygerensemble. Koret har ved flere lejligheder opført Niels Bastrups egne kompositioner og arrangementer. Niels Bastrup er desuden orkesterchef for Orkester MidtVest og underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i musikteori og musikhistorie.